Aankoopkeuring

Hoe leuk een huis er soms uit kan zien, u wilt toch wel een idee hebben van de bouwkundige staat. De aankoopkeuring kan hierin een hoop duidelijkheid verschaffen!

Als u overweegt een huis te kopen, is het fijn om ook beeld te hebben van de bouwkundige staat van de woning die u op het oog hebt. Het kan er immers mooi uit zien, maar is het ook degelijk gebouwd en onderhouden of komt u over een aantal jaar voor vervelende verrassingen te staan? Op dit soort vragen kan een bouwtechnische keuring (aankoopkeuring) antwoord geven.

Wij lopen de woning door en beoordelen conform NTA 8060 / NEN 2767. In het rapport krijgt u aan de hand van foto’s en tekst terug wat wij hebben gezien. Eventuele gebreken worden beoordeeld en de herstelactiviteiten en -kosten worden ingeschat. Wij leveren een rapport altijd binnen 5 werkdagen.

Per 1 februari 2018 is het voorbehoud van een bouwtechnische keuring bovendien verplicht opgenomen in de verkoopcontracten; omdat het u als koper net wat extra zekerheid biedt.

De aankoopkeuring omvat onder meer deze onderdelen:
a) Bouwtechnisch: Fundering, draagconstructie, kelder, dakconstructie, schoorstenen, trappen, tegelwerk, kozijnen, metselwerk, schilderwerk, hang- en sluitwerk, kitwerk, aanwezigheid visueel waarneembare asbestverdachte materialen.
b) Installatietechnisch: Verwarming, gasinstallatie, visuele staat elektrische installatie, visuele staat riolering, sanitair, waterleidingen, keuken.

Inspectakeur levert voor een prijs van € 319,- incl. BTW:

– NHG keuring
– Binnen 24 uur een afspraak
– Conditiemeting conform NEN 2767 en NTA 8060 
– Uitgebreide visuele inspectie van de gehele woning
– Overzicht onderhoudskosten direct en binnen 3 jaar
– Beantwoording van vragen
– Uitgebreide bouwkundige rapportage met inspectie foto’s
– Gratis advies over verbeteringen aan de woning

N.B. Bovenstaande prijs geldt voor woningen tot 300 m3. Bij woningen tussen 300 en 500 m3 bedraagt het tarief € 369,- incl. btw